Gespecialiseerde begeleiding

Het Hof van Sante, gelegen in Berlicum (NB) is een zorgonderneming die gespecialiseerde zorg aanbiedt voor mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt.

 • Mensen met een beperking ( verstandelijke beperking, ASS, ADHD)
 • Mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt
 • Mensen met psychische of sociale problemen
 • Mensen met een aangeboren hersenletsel
 • Mensen met dementie

Wij willen graag alles bespreekbaar kunnen maken wat betreft de doelgroep. Dat maakt het ‘kaderen’ van een doelgroep lastig. Het werkt vaak verrassend goed met diverse doelgroepen samen. Deelnemers helpen elkaar en halen voldoening uit deze diversiteit.

Wat bieden we?

Een unieke, fijne en sfeervolle plek midden in de natuur, waarin ruimte is voor ieders eigenheid  en waarin we kijken naar interesses, wensen en ontwikkelingskansen. Iedere deelnemer gaat op zijn of haar manier aan de slag binnen zijn/ haar mogelijkheden. De begeleiding kan bijvoorbeeld bestaan uit praktische klussen zoals:

 • werken in het groen : het bijhouden van het landgoed, moestuin, omheining.
 • werken met dieren: dieren verzorgen, schoonmaken van stallen, weides, drinkbakken. Omgaan en verzorgen van honden, varkens en kippen.
 • werken ‘met spul’ : maken van eigen producten. Te denken valt aan het creëeren van kleine meubels, cadeauartikelen, schilderijen en andere artistieke creaties.
 • werken in de ontmoetings-vergaderruimte : voorbereiden en verzorgen van thee en koffie en lunch bij vergaderingen.
 • werken in hout: alles rondom bomen. Zagen, hout hakken, versnipperen en kloven. Fysiek bezig zijn.
 • werken in project: ‘ op klus’ werken voor een opdrachtgever. Dat kan zijn bij een particulier waarbij een klus gedaan moet worden maar dat kan ook een bedrijf zijn. ( bijvoorbeeld gemeente, buurthuis, bakker, fietsenmaker, organisatie voor evenementen ed)

Voor degene waarin deze praktische klussen niet haalbaar zijn, biedt het Hof van Sante een sfeervolle omgeving. Een klimaat van aandacht en respect, warmte en gezelligheid. Duidelijkheid, openheid , positief denken en doen vormen het fundament van de begeleiding. 

De begeleiding die wij bieden is van maandag t/ m vrijdag.

Er wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheden die op het Hof aanwezig zijn. Een fijne werk-en ervaringsplek voor mensen die ondersteuning nodig hebben. Zowel  op het buitenterrein als in de algemene ruimte zoeken we samen met onze deelnemers naar zinvolle taken. Ook doen we een beroep op de samenwerking tussen de deelnemers onderling en diens omgeving. Dit vergroot de betrokkenheid. We doen dit samen, met elkaar, de buurt, het netwerk en bedrijven.   We begeleiden jong volwassenen en volwassenen, individueel of in kleine groepen. We staan open voor vragen en zijn bereid te kijken naar wat passend is.

SKJ geregistreerd en lid van beroepsvereniging BCMB